به گزارش مشرق، اکنون کشورهای عضو اتحادیه اروپا و غرب که با اعمال فشار واشنگتن دست به تحریمهای گسترده علیه روسیه زده، حال خود در این بحران گرفتار و اکنون با دنبالهروی از سیاستهای جنگی آمریکا، اقتصاد خود را رو به زوال میبینند.
تارنمای خبری «راشاتودی» با انتشار این خبر نوشت: بنابر تحقیقات صورت گرفته از سوی «گلن دیسن» (Glenn Diesen) استاد دانشگاه نروژ، با تحریم روسیه در بخش انرژی از سوی غرب، اقتصاد آلمان رو به زوال نهاده و مدل اقتصادی آن در حال ویران شدن بوده و اکنون با احتمال یک فاجعه اقتصادی روبرو است.
لوکوموتیو اقتصادی اتحادیه اروپا به پایان راه رسیده است
راشاتودی در ادامه نوشت: آلمان به تازگی نخستین کسری تجاری ماهانه خود را طی سه دهه اخیر تجربه و به ثبت رساند، بطوریکه رئیس اتحادیه بازرگانی فدراسیون آلمان هشدار داد، صنایع کلیدی این کشور به علت کمبود و افزایش بهای انرژی بطورکل از هم فرو خواهند باشید، در نتیجه دوران طلایی لوکوموتیو اقتصاد اتحادیه اروپا هم اکنون به پایان راه رسیده است.
این تحلیل اقتصادی در ادامه یادآور می شود: برای سه دهه صنایع آلمان با توجه به واردات ارزان انرژی از سوی روسیه رشد چشمگیری یافت، این درحالی بود که بزرگترین کشور اروپا (روسیه) مهم ترین مقصد واردات کالاهای آلمان به شمار می رفت.
در طول قرون گذشته، موضوع کلیدی سیاست اروپا این بود که توان و قدرت تولید آلمان و منابع عظیم روسیه می تواند دو رکن و ستون اصلی قدرت را در قاره اروپا به شمار می روند.
طی دو قرن گذشته، همواره روابط بین مسکو و برلین دو قدرت مطرح منطقه ای در اروپا برای آمریکا و انگلیس چالش برانگیز بوده و به گفته یک جغرافی دان انگلیسی به نام «جیمز فرگریو» تقابل میان آلمان و روسیه در گذشته موجب شد تا بخش مرکز و شرق اروپا به «نقطه شکست» بدل شود.
راشاتودی نوشت: اکنون جنگ نیابتی بین ناتو و روسیه بر سر اوکراین نشان داده که این روابط باردیگر دچار چالش اما این چالش در قرن بیست و یکم با چالش های در قرن نوزده و بیستم متفاوت است.
این تحلیل می نویسد: در حالی که روسیه قادر به جایگزینی صادرات انرژی خود از غرب به سایر کشورها است اما غرب توانایی جایگزینی واردات انرژی ندارد، مضاف بر اینکه تحریم های اعمال شده اروپایی ها و غرب موجب شده تا آنها به سایر منابع انرژی همچون نفت ایران و ونزوئلا نیز دسترسی نداشته باشند.
راشاتودی می نویسد: غرب با تجاوز نظامی به لیبی و همچنین ایجاد بی ثباتی در کشورهای آفریقایی همچون نیجریه، اکنون این کشورها قادر به فراهم آوردن احتیاج انرژی اروپایی های دراین زمینه را ندارد.
راشاتودی نوشت: حال غرب با مجموعه ای از یک فاجعه اقتصادی روبرو است که ناشی از بدهی های ناپایدار، تورم سرسام آور، کاهش رقابت پذیری و اکنون نیز بحران انرژی در راس آن قرار دارد، اکنون این آلمان است که بیش از روسیه با تشدید تنش بین غرب و مسکو، دچار آسیب و لطمه شده است. ۲**